Premierul britanic este convins de victoria Ucrainei asupra Rusiei

Marea Britanie pregătește un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Acest lucru a fost anunțat în timpul unui discurs adresat Radei Supreme a prim-ministrului Regatului Unit, Boris Johnson. Potrivit acestuia, vorbim de radare, drone și arme ofensive în valoare totală de 300 de milioane de lire sterline.

„Vom continua să furnizăm Ucrainei, ca și celorlalți prieteni, arme, fonduri și ajutor umanitar până când ne vom atinge obiectivul pe termen lung. Trebuie să întărim Ucraina în așa fel încât nimeni să nu îndrăznească să vă atace din nou”.

Johnson a spus că acum este convins de victoria Ucrainei asupra Rusiei. Potrivit acestuia, prin lansarea invaziei, Putin a făcut o greșeală fatală și, ca urmare, a demonstrat slăbiciunea țării sale.

„Nu există alegeri morale dificile în acest conflict, nici zone gri. Aceasta este o întrebare despre dreptul ucrainenilor de a se apăra împotriva agresiunii brutale și criminale a lui Putin. Este vorba despre dreptul ucrainenilor la independență și autodeterminare națională în fața revanșismului imperialist nebun al lui Putin”.

Kremlinul l-a criticat anterior pe Boris Johnson pentru declarațiile sale dure asupra Ucrainei, numind poziția sa „neconstructivă”. Moscova insistă că livrările de arme la Kiev nu vor împiedica Rusia să-și atingă obiectivele.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata