Premierul britanic: „Rusia rămâne cea mai acută amenințare la adresa securității noastre”

Premierul Marii Britanii a dezvăluit planurile pe care le are în materie de politică externă după ieșirea țării din Uniunea Europeană. Schimbarea cea mai importantă observată de analiști este o mutare a interesului către Orientul îndepărtat.

Astfel, pentru luna viitoare, Boris Johnson a ales să facă în India prima sa vizită internațională de la încheierea perioadei de tranziție pentru Brexit.

De altfel, Londra vrea să devină „un actor semnificativ” în materie de spațiu printr-un nou Comandament spațial și dezvoltarea, până în 2022, a capacității de a lansa sateliți de pe teritoriul Regatului Unit.

Rusia rămâne „cea mai acută amenințare la adresa securității noastre”, se mai spune în raportul guvernamental, care are 100 de pagini. Despre China, în schimb, se pomenește foarte puțin. Conștientă de provocările pe care le pune o Chină din ce în ce mai asertivă pe plan internațional, strategia britanică prevedere continuarea unei relații pozitive pe plan comercial și de investiții cu Beijingul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata