Premierul Dorin Recean solicită instalarea corturilor anti-caniculă

Prim-ministrul, Dorin Recean, a solicitat responsabililor de la Ministerul de Interne să amenajeze coruturi anti-caniculă, în contextul temperaturilor caniculare. Declarația a fost făcută în debutul ședinței Executivului. În același timp, oficialul a îndemnat cetățenii să consume suficientă apă și să aibă grijă ce haine poartă în perioada temperaturilor ridicate.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Vreau să rog Ministerul de Interne să organizeze IGSU, locurile speciale în contextul caniculei. Să avem grijă să oferim apă și să intervenim urgent în caz de necesitate.”

Totodată, Dorin Recean a îndemnat cetățenii să ajute cetățenii care se simt rău din cauza temperaturilor ridicate.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „La fel, vreau să încurajez cetățenii, în condiții de caniculă, să aibă mai multă grijă și de ținuta vestimentară, dar și să consume suficientă apă. La fel, să fim empatici, să fim atenți la ce se întâmplă în stradă și, în caz de ceva, să ajutăm oamenii.”

Amintim că, săptămâna trecută, la indicația primarului general al Capitalei, Ion Ceban, de asemenea au fost instalate corturi anti-caniculă în locurile publice aglomerate din municipiul Chișinău. Acestea sunt dotate cu apă potabilă și sunt supravegheate de personal medical, care va putea acorda primul ajutor în caz de necesitate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata