Premierul Natalia Gavrilița i-a cerut ministrului Sănătății introducerea unor noi restricții

Premierul Natalia Gavrilița i-a cerut ministrului Sănătății introducerea unor noi restricții pentru răspândirea virusului COVID-19. Noile restricții urmează să fie aprobate de Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică.

Tot astăzi a fost convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPC), în format online, unde a fost prezentată situația actuală privind evoluția situației pandemice prin infecția COVID-19 pe teritoriul capitalei și a suburbiilor.

Potrivit reprezentanților Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, situația pandemică prin COVID-19 se agravează, iar incindența îmbolnăvirilor încadrează capitala în cod roșu de alertă epidemică.

Pe 2 septembrie, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 175 de cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri din acest sezon.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, secretarul CESPC a ținut să precizeze că departamentul COVID-19 Chișinău de la CIE „MOLDEXPO”, aflat în gestiunea SCM „Sfânta Treime”, face față deocamdată numărului sporit de internări, iar Primăria este gata pentru activarea și a altor spitale municipale.
Totodată, Comisia a abordat și problema privind testarea angajaților nevaccinați din cadrul instituțiilor de învățământ, fiind stabilit că echipe de medici vor merge în școli, în vederea comunicării cu profesorii și cu personalul nondidactic, precum și pentru a le oferi posibilitatea să se vaccineze chiar la locul de muncă. În prezent, 80% din cadrele didactice din instituțiile educaționale din municipiu sunt imunizate.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata