Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj salvatorilor moldoveni detașați în misiune umanitară în Turcia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a urat mult curaj celor 55 de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care în seara zilei de ieri, 06 februarie, au urcat în autospeciale și au plecat în misiune spre zona Turciei care a fost cea mai afectată de cutremurele din ultimele două zile.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a spus Președinta Maia Sandu.

Salvatorii moldoveni vor pune umărul, alături de salvatori din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

„Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă! Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a conchis șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata