Președintele Georgiei a refuză să-l grațieze pe Saakașvili

Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili spus că refuză să-și folosească împuternicirile și să-l grațieze pe fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, transmite Noi.md.

 

„Deoarece această problemă este discutată, trebuie să spun că poziția mea privind grațierea fostului președinte este fermă și neschimbată: „Nu și niciodată”.

 

Fostul președinte nu îndeplinește nici criteriul de deținut politic, nici de victimă a nedreptății. El este un condamnat care a intrat voluntar și ilegal în Georgia, a cărui sosire a avut drept scop destabilizarea”, a spus președintele Georgiei. În același timp, Zurabishvili a sfătuit autoritățile să-l perceapă pe Saakașvili drept un „deținut special”.

 

„În ciuda acestui fapt, reieșind din interesului public și politic ridicat, el ar trebui considerat un deținut special, iar acest lucru necesită o atenție specială din partea administrației penitenciare și a autorităților și luarea tuturor măsurilor pentru a se asigura că deteriorarea sănătății sale nu este folosită pentru speculații politice sau destabilizare. Acest lucru necesită transparență maximă și o reacție la timp la orice semne de deteriorare a stării sale de sănătate”, a spus ea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata