Președintele Maia Sandu a discutat cu președintele NDI, Ambasadorul Derek Mitchell

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele NDI (Institutul Democratic Național), Derek Mitchell, însoțit de directoarea regională pentru Eurasia, Eva Busza și de reprezentanții locali ai organizației. Discuțiile au vizat prioritățile NDI pentru susținerea democrației și a instituțiilor publice în Moldova.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat că președintele Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul NDI în consolidarea proceselor democratice din țara noastră și a menționat că acestea rămân prioritare în contextul actualelor provocări globale.

Șefa statului s-a referit, de asemenea, la reformele pornite de guvernare, subliniind importanța reformei justiției și a luptei cu corupția.

În ceea ce privește colaborarea de viitor, președintele Maia Sandu și-a exprimat interesul pentru contracararea dezinformării și a propagandei, amplificate odată cu războiul din Ucraina, pentru consolidarea societății civile și profesionalizarea continuă a mass-media, precum și pentru dezvoltarea democrației la nivel local.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata