Președintele Maia Sandu cere „mai multă claritate” în cazul arestării Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Președintele Maia Sandu cere „mai multă claritate” în cazul arestării Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Ea a cerut să fie informate clar „motivele cererii arestului pentru 30 de zile”.

„Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor.
Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata