Maia Sandu s-a întâlnit cu copiii și tinerii care participă la Programul DOR

Președintele Maia Sandu i-a întâlnit astăzi pe cei 100 de copii și tineri care, timp de zece zile, vor cunoaște mai îndeaproape Republica Moldova prin Programul DOR „Diasporă. Origini. Reveniri”, a relatat Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Copiii sunt curioși să exploreze și să cunoască cultura țării în care s-au născut ei sau părinții lor –  87 dintre participanți sunt stabiliți cu familiile lor în 20 de țări, pe continente diferite”, a spus Maia Sandu.

Președintele a menționat că, în acest an, după trei ani de desfășurare a activităților în regim online, din cauza pandemiei de COVID-19, Programul DOR are loc cu prezență fizică, spre bucuria tinerilor. În aceste zile, copiii vor afla mai multe lucruri despre istoria țării, despre limba română și muzica populară, vor avea ateliere de gătit, de meșteșugărit și cioplit în lemn. De asemenea, vor cunoaște mai multe personalități de la noi și vor merge în excursii.

„I-am îndemnat pe participanți ca, în aceste zile petrecute în Tabăra DOR, să descopere locurile frumoase din țara noastră, să savureze gustul de acasă a bucatelor tradiționale, să se cunoască între ei. Sper că își vor crea amintiri frumoase despre țara din care-și trag rădăcinile, astfel ca să-și dorească să revină cât mai des. Speranța noastră e ca, într-o zi, acești copii și tineri vor decide să-și construiască un viitor în Republica Moldova”, a conchis șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata