Președintele organizației teritoriale PACE din Sângerei, Tudor Balan, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună.

Procuratura consideră încheierea judecătorului de instrucție ilegală și anunță că o va contesta.

Între timp, al treilea membru PACE a fost astăzi recunoscut și audiat de Procuratura raionului Sângerei în calitate de bănuit pe marginea incidentului din seara zilei de 6 aprilie.

Amintim că, incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii ”huliganismului de două sau mai multe persoane” și ”chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la cinciani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata