Președintele Poloniei, despre invazia Rusiei în Ucraina: „Acestea sunt crime fără precedent”

Președintele american Joe Biden își începe vizita în Europa. La Bruxelles, liderul american și omologii săi europeni urmează să anunțe noi sancțiuni împotriva Moscovei și pe cele mai dure existente în legătură cu invazia Ucrainei de către Rusia. Biden va participa, de asemenea, la întâlnirea G7 și la summiturile NATO și UE.

Consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, a spus că va fi anunțat mai mult decât un nou pachet de măsuri restrictive. „Declarația va vorbi despre asigurarea eforturilor comune pentru a opri evitarea a sancțiunilor și pentru a opri încercările oricărei țări de a ajuta Rusia să submineze, să slăbească sau să eludeze sancțiunile”.

Un summit de urgență al NATO va avea loc joi. Anterior, președintele polonez Andrzej Duda a anunțat necesitatea dezvoltării unui nou concept strategic pentru Alianța Nord-Atlantică din cauza agresiunii „fără precedent” a Rusiei împotriva Ucrainei.

(Andrzej Duda, președintele Poloniei)

„Acestea sunt crime fără precedent, este ceva pe care lumea liberă nu le va putea suporta niciodată. Sper că următorul summit NATO, care va avea loc la Bruxelles, va proteja fără echivoc libertatea, independența și suveranitatea Ucrainei”.

Președintele ucrainean va vorbi prin intermediul unui link video la summitul NATO. În timpul discursului său de noaptea trecută, el a spus că lucrările continuă la diferite niveluri pentru a forța Rusia la pace. Zelenski s-a declarat gata să discute despre angajamentul țării sale de a nu solicita aderarea la NATO în schimbul unui acord de încetare a focului, retragerea trupelor ruse și garanții pentru securitatea Ucrainei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata