Președintele țării, Maia Sandu, a semnat decretul privind desemnatului lui Pavel Postica în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale

Este oficial! Președintele țării, Maia Sandu a semnat decretul privind desemnatului lui Pavel Postica în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Pavel Postica este expert în domeniul electoral. El activează de mai mult timp în cadrul Asociației Promo-LEX – anterior a deținut funcția de director de program, în prezent fiind manager de dezvoltare și evaluare în cadrul aceleiași Asociații.

Menționăm că cei nouă membri ai Comisiei Electorale Centrale sunt numiți de Legislativ, cu votul majorității deputaților. Conform legislației, un membru CEC este desemnat de șeful statului, iar opt sunt propuși de fracțiunile parlamentare, în funcție de numărul de mandate pe care îl au în Parlament.

În condițiile actualei legislaturi, cinci membri vor fi propuși de PAS, iar trei vor fi reprezentanți ai opoziției parlamentare. Mandatul actualei componențe CEC a expirat în luna iunie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata