Președintele Uniunii Muncitorilor din Belarus anunțat că, de la 1 noiembrie, va începe o grevă națională în Belarus și a îndemnat locuitorii țării să nu meargă la muncă

Președintele Uniunii Muncitorilor din Belarus, Serghei Dyleuski, a anunțat că, de la 1 noiembrie, va începe o grevă națională în Belarus și a îndemnat locuitorii țării să nu meargă la muncă.

Greva a fost anunțată din cauza faptului că autoritățile din Belarus nu îndeplinesc cerințele formulate de asociația muncitorilor din Belarus. Printre cereri – încetarea represiunii și eliberarea tuturor deținuților politici; aducerea salariilor, burselor și pensiilor în concordanță cu situația economică reală din țară, precum și începerea negocierilor directe între guvern și forțele democratice privind organizarea de noi alegeri prezidențiale și parlamentare.

„Nu putem doar să vedem cum un cetățean pe jumătate înțelept ne distruge întreprinderile și economia țării. Nu putem permite ca țara noastră să fie vândută prin semnarea acordurilor de integrare!”, a declarat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata