Președintele Vladimir Zelenski și poporul ucrainean sunt propuși la Premiul Nobel pentru Pace

Președintele Vladimir Zelenski și poporul ucrainean sunt propuși pentru a fi nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace. Circa 40 de politicieni, membri ai Parlamentului European și foști oficiali mondiali, s-au adresat Comitetului Nobel cu o scrisoare prin care solicită să fie extins până în 31 martie termenul pentru nominalizarea candidaților. 

În scrisoarea semnată de foști și actuali membri ai Parlamentului European sau miniștri din Regatul Țărilor de Jos, Estonia, Marea Britanie, România, Begia și Suedia se arată că omenirea a devenit martoră a curajului și rezistenței ucrainenilor față de armata rusă.

Aceștia i-au nominalizat pe președintele Ucrainei Vladimir Zelenski și poporul ucrainean la Premiul Nobel pentru Pace, se arată în scrisoarea publicată pe un site special creat în acest scop.

În scrisoare, membrii Comitetului Nobel sunt rugați să prelungească procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel până pe 31 martie, întrucât de fapt este deja închisă.

În lumina evenimentelor fără precedent din punct de vedere istoric, solicităm respectuos Comitetului pentru Premiul Nobel pentru Pace să redeschidă și să reconsidere procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2022.

Lumea este șocată de imaginile de război care vin din Ucraina. Milioane de familii trăiesc acum în frică, casele și mijloacele de trai fiind amenințate de bombardamente și de o armată invadatoare. Suntem martori ai curajului poporului ucrainean care rezistă acestui război purtat împotriva sa de către Federația Rusă”, se arată în adresare.

Sursa: Newsmaker.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata