Președinția a sesizat Procuratura Generală. Motivul – scumpirile în lanț la motorină și benzină

Președinția a depus un denunţ la Procuratura Generală „în privinţa înţelegerilor de cartel pe piaţa de carburanţi”. Despre asta a anunțat marți, 30 martie, consilierul președintelui în domeniul energetic, Sergiu Tofilat.

În context, consilierul prezidențial, care este și autorul denunțului, spune că prin documentul adresat procurorilor „solicită inițierea urmăririi penale pe faptul comiterii infracțiunii de limitare a concurenței libere”.

Companiile petroliere nici nu se ruşinează să vorbească deschis despre coordonarea preţurilor, iar conducerea Consiliului Concurenţei doarme, fix cum a procedat conducerea BNM când a fost furat miliardul. Încă în 2019 preşedintele Consiliului Concurenţei, Marcel Răducan, anunţa că ei deţin probe directe şi indirecte, că vor aplica sancţiuni, însă nu au întreprins nimic. Iată secvenţa video cu declaraţiile sale la şedinţa comisiei economie, buget şi finanţe din 24.07.2019. Consecinţele acestui dezmăţ le simţim cu toţii la fiecare modificare de preţuri. Schimbarea coordonată a preţurilor, cu încălcarea metodologiei, este imposibilă fără o coordonare prealabilă. Atât fixarea preţurilor, cât şi neglijenţa în serviciu sunt infracţiuni penale. Cerem Procuraturii Generale să investigheze acest caz şi să atragă la răspundere persoanele vinovate. Dacă au nevoie de ajutor, le sunt la dispoziţie. (…) Atenţionez Plenul Consiliului Concurenţei ca în decizia de sancţionare a petroliştilor să nu includă intenţionat formulări, ce vor permite anularea deciziei în instanţa de judecată, ca petroliştii să scape de amenzi, aşa cum s-a întâmplat în 2011”, notează Tofilat, într-un mesaj pe Facebook.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata