Prețuri mai bune la cereale

Sezonul agricol este deja în plină desfășurare, iar agenții economici din domeniu au început creditarea. Unul dintre cei mai mari jucatori de pe piață, Trans Oil, anunță că agricultorii din Moldova vor primi și în acest an agricol ajutor financiar din partea holdingului.

Directorul comercial și vicepreședinte al „Trans Oil”, Mihai Caraseni, susține că, campania de creditare în avans a producătorilor va demara luna aceasta și va porni de la prețul de 9 500 lei pentru o tonă de floarea soarelui, adică cu 1 500 lei mai mult decât oferă alții. Totodată, „Trans Oil” va oferi producătorilor agricoli condiții preferențiale la depozitarea și păstrarea recoltei lor.

Caraseni a precizat că anul curent promite să fie unul mai bun, chiar dacă se întârzie pe alocuri cu semănatul de porumb și floarea soarelui, din cauza ploilor.

Astfel, vicepreședintele „Trans Oil” i-a îndemnat pe agricultori să nu se grăbească de pe acum să semneze contracte cu unele companii mari.

După estimările specialiștilor, zice sursa citată, prețurile vor fi înalte. Spre exemplu, prețul unei tone de grâu alimentar, în funcție de indicatorii de calitate, în iulie-august trebuie să constituie 3 600 – 3 800 de lei. Va fi un start bun pentru producătorii agricoli și într-o măsură considerabilă le va acoperi pierderile din sezonul precedent.

Unele companii oferă de pe acum producătorilor, în avans, câte trei lei pentru un kilogram de grâne din prima grupă. Producătorii agricoli nu trebuie să se grăbească să încheie astfel de contracte. De ce să pierzi până la o pătrime din prețul pe care-l poți obține pentru producția recoltată, încheind de pe acum contracte dezavantajoase”, declară Caraseni.

Sursa citată anticipează și o recoltă record în ceea ce privește culturile oleaginoase. Unii traderi din Moldova deja propun în avans 8 000 lei pentru o tonă. Considerăm că acest preț este mult prea mic decât cel ce se va forma în acest sezon, de aceea producătorii nu ar trebui să se grăbească cu semnarea unor astfel de contracte”, a avertizat Caraseni, directorul comercial și vicepreședinte al „Trans Oil”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata