Prim-ministrul Natala Gavrilița merge astăzi la Bruxelles

Prim-ministrul Natalia Gavriliță efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 27-28 septembrie curent. Aceasta este prima vizită în străinătate a Nataliei Gavriliță în calitate de prim-ministru, și are loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles. Șefa Executivului va fi însoțită de vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Astăzi Natalia Gavriliță va avea întrevederi cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.
Alte două ședințe ale prim-ministrului sunt rezervate pentru discuțiile cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie și Didier Reynders, comisar european pentru justiție, se arată în comunicat.
Pe data de 28 septembrie prim-ministrul va avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.
De asemenea, premierul va participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Nicu Popescu.
În aceeași zi, Natalia Gavriliță va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească în Belgia. Totodată, în cadrul vizitei la Bruxelles prim-ministrul va oferi mai multe interviuri pentru presa din Occident.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata