Prima ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul „Șor”, după strămutarea lui de la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată

Prima ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul „Șor”, după strămutarea lui de la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Unul dintre cei trei magistrați din completul de judecată și-a declarat abținere.

Magistrații Curții Supreme de Justiție au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă.

Totodată, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Şor Ilan, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în căutare a inculpatului.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata