Primăria Chișinău anunță încheierea sezonului de încălzire în Capitală

Începând cu ziua de luni, 27 martie, sezonul termic centralizat 2022 – 2023 se declară închis. Despre dispoziția respectivă, care a fost semnată de viceprimarul Irina Gutnic, a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

„Astăzi a fost semnată dispoziția de deconectare a agentului termic în municipiul Chișinău, începând cu 27 martie. Eu rog foarte mult toate regiile să fie informate și rugăm Termoelectrica să se conformeze chiar dacă nu este o instituție a Primăriei municipiului Chișinău”, a spus Ion Ceban.

Din cauza tarifelor exagerate, sezonul rece curent a fost unul foarte greu atât pentru oameni, cât și pentru autoritățile municipale, a reiterat primarul.

„Cu regret, oamenii au avut o povară enormă, achitând facturile pentru gaze și căldură, în special cei care sunt conectați cumva, într-o formulă sau alta, la sistemele de încălzire autonome. La fel, pentru municipiul Chișinău, pentru noi toți, este o povară foarte mare să achităm aceste 40% din facturi, la cei peste 20.000 de apartamente, bani din bugetul municipal”, a adăugat Ion Ceban.

Dispoziția cu privire la închiderea sezonului termic centralizat a fost luată după ce mai multe zile la rând au fost înregistrate temperaturi pozitive. Consumatorii din municipiul Chișinău vor fi asigurați și în continuare cu apă caldă menajeră, livrată centralizat.

Sezonul de încălzire în Capitală a început pe șapte noiembrie 2022, căldura centralizată, ajungând, inițial, la instituțiile din domeniul social, spitalele municipale, grădinițe și școli.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata