Primăria Chișinău oferă ajutor pentru 3.800 de cetățeni

Veste bună pentru circa 3.800 de persoane și familii social-defavorizate din municipiul Chișinău. Acestea vor beneficia de ajutoare financiare.

Astfel, făcând referire la o decizie care a fost aprobată în acest sens săptămâna trecută de Comisia pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din capital, Tatiana Bucearschi, a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale despre cum vor fi repartizați banii.

„Țin să menționez că 915 persoane cu deficiență de auz vor primi ajutor financiar către Ziua Internațională a persoanelor cu deficiențe de auz, marcată în acest an pe 27 septembrie. Totodată, către data de 1 octombrie, la Ziua Internațională a persoanelor în etate 2.000 de persoane în etate vor primi ajutor material și către Ziua Internațională a nevăzătorilor, care este marcată la 13 noiembrie, vor primi ajutor material 840 de membri ai acestei Asociații.”

În context, Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău îndeamnă ca cetățenii care fac parte din aceste categorii să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.

Totodată, autoritățile locale, au anunțat și despre faptul că a început procesul de colectare a cererilor pentru acordarea suportului financiar pentru sezonul rece al anului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata