Principalul anchetator al atacului armat de la Universitatea din Perm, în Rusia, s-a sinucis

Serghei Sarapultsev, principalul anchetator al atacului armat de la Universitatea de Stat din Perm, în urma căruia șase persoane au murit, s-a sinucis joi, 23 septembrie, scrie Ziarul de Gardă, care citează The Moscow Time.

Potrivit sursei citate, Serghei Sarapultsev – cel care conducea filiala din regiunea Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei – a fost găsit mort în locuința sa.

„Biroul central al Comitetului de anchetă efectuează un control procedural în cazul morții colonelului de justiție Serghei Sarapultsev”, a declarat purtătoarea de cuvânt a organelor de drept Svetlana Petrenko pentru agenția de știri TASS.

Potrivit Baza, un canal Telegram care are legături cu serviciile de securitate rusești, Sarapultsev și-a luat viața după un briefing de presă cu privire la atacul armat de la Universitatea de Stat din Perm în urma căruia mai mulți anchetatori din Perm ar fi fost înlăturați de la investigarea cazului.

Canalul nu a precizat însă dacă Sarapultsev, care a condus din 2018 filiala regională a Comitetului ce anchetează infracțiunile majore, a fost și el eliminat din ancheta atacului de la universitate.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a selectat și numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul. Atunci, șeful Comitetul a făcut o vizită la Perm chiar a doua zi după tragedie.

Cotidianul Kommersant a relatat că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor care au proprietăți comune din regiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata