Procuratura, după declarațiile lui Rizea, privind presupusule sinucideri ale lui Luncașu, Butmalai și Salemi: „Sunt minciuni”

Declarațiile făcute de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul ales al poporului Ion Butmalai, precum și oamenii de afaceri, Iurie Luncașu, respectiv Saro Salemi ar fi fost asasinați, au fost catalogate de către Procuratura Generală ca fiind minciuni.

Și asta după ce Rizea, ca urmare a declarațiilor făcute în cadrul unei emisiuni TV, a fost citat și audiat de procurori.

Mai exact, precizează autoritățile, în cadrul audierilor, acesta nu a prezentat careva detalii concrete, fostul deputat declarând procurorilor că nu deține date precise ce ar demonstra asasinarea celor trei persoane, iar concluziile sale cu privire la așa-zisele omoruri au fost deduse doar intuitiv, din informațiile stradale sau din surse media, deschise publicului larg.

Prin urmare, în condițiile în care cele comunicate de Cristian Rizea nu aduc elemente noi cu privire la faptele investigate în acele cauze și nu sunt incidente prevederilor legale, potrivit legii, urmărirea penală nu poate fi reluată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata