Procuratura Generală și SIS vor ancheta pretinsul suport ilegal al unor partide politice de către FSB-ul rusesc

Procuratura Generală informează, că în spațiul mediatic, au apărut publicații privind pretinsul suport ilegal al unor partide politice de către Federația Rusă, în scopul satisfacerii unor interese politice ale autorităților ruse.
Potrivit PG, este vorba de pretinse canalizări ale unor sume semnificative de bani, oferite de către FSB-ul rusesc, în scopul susținerii unor politicieni moldoveni și crearea unui parteneriat, pentru răsturnarea regimului pro-occidental și reorientarea Republicii Moldova spre Federația Rusă. În publicație se enumeră diverse instrumente, printre ele fiind transferarea unor posturi de televiziune pro-ruse, în scopul promovării agendei Moscovei, trimiterea unor echipe de strategi politici ai FSB-ului pentru consilierea unor partide politice.
„Cu referire la informațiile nominalizate, Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate vor investiga faptele expuse în postările respective, și vor adopta decizii prompte, corespunzătoare rezultatelor cercetării.”, se mai arată în comunicatul PG.
Amintim că, Jurnaliștii de investigație RISE Moldova, au publicat, în cooperare cu Centrul „Dosare”, o serie de date suplimentare, inclusiv fotografii, privind ofițerii din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, aflați la conducerea operațiunilor speciale ale Kremlinului în Moldova și au relatat din ce se compune influența serviciilor speciale rusești asupra politicienilor moldoveni.
Jurnaliștii RISE au relatat „când și cine dintre ofițerii FSB a folosit acoperirea diplomatică pentru a vizita nestingherit Republica Moldova, inclusiv, regiunea de peste Nistru”.
Detalii aici.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata