Procurorii anunță finalizarea urmăririi penale în privința fostului șef-adjunct al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarele Petic și Verbițchi

Urmărirea penală în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a fost finalizată. Despre aceasta a informat, miercuri, Procuratura Generală.

„Cauza vizează cercetarea acestuia în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol – în primul caz și înscenarea purtării și păstrării munițiilor – în cel de-al doilea caz”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Astfel, procurorii PCCOCS îi incriminează acestuia „abuzul de serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor”.

Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 8 ani.

„Așa cum învinuitul se eschivează de la urmărirea penală și refuză să se prezinte în fața procurorilor, oamenii legii au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia. Ulterior, va deveni posibilă trimiterea dosarului în judecată, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se mai arată în comunicatul PG.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata