Procurorul de caz consideră neîntemeiată decizia instanței de judecată de eliberare a Marinei Tauber din arest la domiciliu. Ce va urma

Procuratura Anticorupție informează că instanța de judecată a pus-o în libertate pe deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, învinuită în cauza penală privind finanțarea ilegală a formațiunii menționate. 

Astfel, ieri, 18 octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul înaintat de Procuratura Anticorupție privind prelungirea arestului la domiciliu pe un termen de 30 zile a învinuitei Marina Tauber, înlocuind-o cu măsura preventivă „liberarea provizorie sub control judiciar” pe un termen de 30 zile cu impunerea obligațiilor prevăzute de Codul de procedură penală.

Potrivit PA, examinând încheierea instanței de judecată procurorul de caz a considerat-o neîntemeiată, urmând a fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

„Despre desfășurarea urmăririi penale vom reveni cu detalii suplimentare.”, se mai arată în nota emisă de PA.

Amintim că, Marina Tuber este acuzată că ar fi falsificat raportul financiar al Partidului „ȘOR” și că ar fi acceptat finanțarea ilegală a formațiunii. După ce colegii au votat ridicarea imunității sale, oamenii legii au reținut-o în chiar incinta Parlamentului. Inițial, deputatul Partidului „ȘOR” a fost plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, apoi transferat în arest la domiciliu. Marina Tauber se declară nevinovată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata