Procurorul general Alexandr Stoianoglo poate fi demis

Procurorul general Alexandr Stoianoglo poate fi demis. Curtea Constituțională a respins sesizarea procurorului general, care a atacat modificările în Legea cu privire la procuratură, adoptate de majoritatea PAS din Parlament. În acest fel se dă undă verde pentru începerea procedurii ce poate finaliza cu schimbarea Procurorului general.

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă pentru examinarea în fond sesizarea depusă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la verificarea constituționalității modificărilor operate la Legea cu privire la Procuratură.

Drept inadmisibilă a fost declarată și sesizarea lui Stoianoglo cu privire la controlul constituționalității decretului președintei Maia Sandu prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au sesizat vineri, 3 septembrie, Curtea Constituțională (CC) în contextul modificărilor operate la Legea cu privire la Procuratură. Reprezentnații PG au anunțat printr-un comunicat de presă că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității modificărilor operate de Parlament la Legea Procuraturii.

La 21 septembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a solicitat controlul constituționalității decretului președintei Maia Sandu prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Sursa: Ziarul de Gardă

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata