Procurorul General propune anularea oricărui tip de imunitate, ca „toți cetățenii să fie egali în fața legii”

Procurorul General Alexandr Stoianoglo propune anularea oricărui tip de imunitate ca „toți cetățenii să fie egali în fața legii”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, Procuratura Generală a propus un pachet de reformare a justiției. Printre altele, se propune un mecanism de responsabilizare a procurorilor, precum și păstrarea la Procuratura Anticorupție doar a cazurilor de corupție mare. La fel, se propune crearea unui tribunal specializat pentru fapte de corupție.

Pe lângă asta, membrii instituțiilor colegiale (inclusiv Parlament, Guvern etc.) ar putea fi trași la răspundere pentru decizii luate, dacă se va accepta modificarea legii, propuse de Procuratura Generală. Această modificare ar face posibilă tragerea la răspundere a celor care au votat pentru acordarea banilor din rezerva de națională pentru сele 3 bănci devalizate (BEM, Banca Socială, Unibank), precum și celor care au votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Stoianoglo sugerează în acest caz ar putea fi trași la răspundere penală și Maia Sandu cu Igor Grosu, care au votat în ședințele guvernului pentru modificarea legislației, precum și pentru acordarea garanțiilor de stat în valoare totală de peste 13 miliarde de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata