Proiect inedit în țară: Academia de Televiziune, Teatru și Film. Când va avea loc lansarea

Jurnaliștii și oamenii de televiziune, Liviu Moraru și Mihai Burciu, anunță lansarea unui proiect inedit pentru țara noastră: ”Academia de Televiziune, Teatru şi Film”, care se va lansa în vară.

Scopul proiectului este crearea abilităţilor practice de expunere, de consiliere psihologică a motivării și dezvoltării creativităţii individuale şi de stimulare a nivelului participativ public a participanţilor în viaţa socială şi sectorul de activitate ocupat.

„Dezvoltarea creativităţii copiilor și tinerilor reprezintă o preocupare permanentă pentru cadrele didactice înzestrate cu un acut simţ al imperativului social. Creativitatea reliefează un mod de a fi, o modalitate de gândire. Este mai întâi de toate o aptitudine individuală obişnuită, de care dispunem în general în egală măsură, prezentă în fiecare dintre noi şi diferită prin coeficientul intelectual. Este suficient să o cultivăm cu ajutorul unor tehnici adecvate pentru ca ea să devină o stare de spirit.

Ne confruntăm constant în mediul nostru social cu probleme, îndatoriri neobişnuite sau cu proiecte pe care trebuie să le realizăm, care ne solicită ingeniozitatea şi spiritul inventiv. Şi fiecare găseşte până la urmă idei și trucuri pentru a-şi dezvolta o metodă de lucru”, potrivit autorilor acestui proiect.

Participanţii vor primi direct de la specialiştii certificaţi, cursuri şi laboratoare practice de dicţie, scriere ştiri, reporterie, actorie, fotografie, prezentare la pupitru ştiri şi emisiuni, vlogging, tehnici de filmare spot şi film, platformă de expunere publică TEDx School, prin antrenarea flexibilităţii discursului, zare, ţinută, limbaj non-verbal. Ca scop principal, ne propunem combinarea viziunilor ştiinţifice cu cele aplicativ-practice în dezvoltarea creativităţii individuale, ca dimensiune şi condiţie psihologică a personalităţii umane.

Proiectul va urmări, de asemenea, crearea de noi locuri de muncă şi obţinerea de profit, prin satisfacerea acestei nevoi la un nivel diferit prin tehnicile de lucru şi, deci, mai înalt decât alţi prestatori de servicii, comune profilului nostru de activitate. Echipa şi personalul Academiei de Televiziune, Teatru şi Film sunt bine pregătite, certificate pe care îl ocupă şi vor avea responsabilităţi bine delegate.

Personalul ”Academiei” este unul bine pregătit, oameni cunoscuți din presa autohtonă, cu multă experiență în televiziune și radio, specialiști desăvârșiți în teatru și film, cât și din domenii conexe, cu expertiză și calificare inclusiv în pedagogie. Pe parcurs echipa va crește în componență cu alți colegi cu o valoare importantă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata