Proiectul PSRM s-a dus pe apa sâmbetei. Examenele de bacalaureat nu mai pot fi anulate

Examenele de bacalaureat, din acest an, nu mai pot fi anulate. Un proiect de lege cu privire la anularea examenelor de capacitate, deși a fost înregistrat, nu a fost votat în nicio lectură, și nici nu mai poate fi aprobat de către aleșii poporului, întrucât Parlamentul din actuala legislatură a fost dizolvat la 28 aprilie curent, scrie Ziarul de Gardă.

Secretara de stat a Ministerul Sănătății Natalia Grîu a declarat pentru Ziarul de Gardă că ministerul de resort este pregătit pentru organizarea examenelor de capacitate.

În acest context, sesiunea de bacalaureat este programată pentru perioada 4 – 22 iunie 2021, iar Ministerul Educației a elaborat deja un set de măsuri organizatorice în acest sens.

Vreau să vă spun că la această etapă, noi nici nu am gândit foarte mult la soluția Parlamentului în legătură cu anularea examenelor. Noi, pe durata acestui an de studii, am pregătit organizarea bacalaureatului conform orarului de activitate pe care îl avem. La această etapă Ministerul Educației are o viziune clară cum să fie organizate examenele la finalizarea treptei de liceu și de gimnaziu. Este pregătit pentru organizarea acestora.

La 27 aprilie, fracțiunea Partidului Socialiștilor din a anunțat că a înregistrat un proiect de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general.

Pe 23 aprilie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că le-a propus deputaților socialiști să înainteze o inițiativă în Legislativ prin care să solicite spre aprobare anularea examenelor de capacitate, bacalaureat, dar și a altor examene. Cauza – aceeași ca și anul trecut, afirma atunci Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata