Propunere legislativă. Pensionarii care continuă să activeze în câmpul muncii ar putea fi exceptați de la plata contribuțiilor sociale

Persoanele care continuă să activeaze în câmpul muncii după ce și-au exercitat dreptul la pensie pentru limită de vârstă ar putea avea posibilitatea de a opta fie pentru plata contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat cu reexaminarea periodică a cuantumului pensiei, fie exceptarea acestora de la plata contribuțiilor.

Legea privind sistemul public de asigurări sociale ar putea fi completată cu un nou articol care prevede excepții de la obligația de plată a contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, scrie Bizlaw.md.

Potrivit proiectului, înregistrat în Parlament, sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale, la cererea acestora, persoanele care continuă să activeze în câmpul muncii după ce și-au exercitat dreptul la pensie pentru limită de vârstă.

Acestea vor depune o cerere la subdiviziunile teritoriale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale, prin care vor solicita exceptarea acestora de la plata contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat.

În cazul în care persoanele nu au depus cererea acestea vor continua să achite contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat cu reexaminarea periodică a cuantumului pensiei, în conformitate cu prevederile legale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata