PSRM a înregistrat proiectul prin care propune anularea examenelor pentru elevi, în acest an

Examenele de bacalaureat, dar și alte examene de absolvire, în acest an ar putea fi anulate, la fel ca și anul trecut. Un proiect de lege a fost înregistrat de deputații Partidului Socialiștilor și urmează să fie examinat la următoarele ședințe ale Parlamentului. Motivul anulării examenelor ar fi modul în care au fost organizate orele de studiu pe perioada pandemiei.

Deputații PSRM Nichita Țurcan și Marina Radvan au anunțat că această inițiativă a fost deja înregistrată în Parlament.

Autorii inițiativei au motivat inițiativa prin faptul că orele în anul universitar 2020-2021 au avut loc în mare parte la distanță, iar sistemul de educație online nu a putut oferi fiecărui elev nivelul de cunoștințe necesar pentru a susține cu succes examenul.

(Nichita Țurcan, deputat PSRM)

„Inițiativa vizează atât absolvenți ai liceelor, gimnaziilor, cât și studenții colegiilor și școlilor profesionale. Potrivit proiectului nostru, diploma de bacalaureat, care conferă dreptul de a accede în învățământul superior și învățământul profesional-tehnic, se va elibera elevilor care s-au înscris pentru susținerea examenului în 2021 și finalizează în acest an clasa a 12-a”.

Recent, consiliera șefei statului pentru probleme de educație a declarat că sistemul este pregătit pentru desfășurarea examenelor de BAC și a îndemnat actorii politici să nu politizeze acest subiect.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata