PSRM, acuzații în adresa ambasadorului UE în țara noastră

Partidul Socialiștilor își exprimă nedumerirea în legătură cu declarațiile frecvente și scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditați în Republica Moldova. Considerăm astfel de declarații ca o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

În special, șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalkco, într-un interviu acordat portalului Media Azi, și-a permis să facă comentarii dure cu privire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova. Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a „dezinformării și a știrilor false”, adică cu acele mass-media care exprimă punctul de vedere „greșit”.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îndeamnă șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalcko, precum și toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în țara noastră, să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova , să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta diplomatică”, au conchis cei din PSRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata