PSRM amenință cu proteste dacă PAS va cere anularea legii privind reducerea vârstei de pensionare

PSRM amenință cu proteste dacă PAS va cere anularea legii privind reducerea vârstei de pensionare. Într-un comunicat de presă, socialiștii „condamnă intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vârsta de pensionare”.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vârsta de pensionare. Cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate.

Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vârsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform legii adoptate de PSRM-Șor, vârsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Aceste prevederi trebuie aplicate începând din 1 ianuarie, 2022.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata