PSRM condamnă acțiunile oamenilor legii care au evacuat corturile protestatarilor partidului ȘOR: „Este o crimă să utilizezi forța împotriva oamenilor simpli”

Poliția a evacuat ieri corturile protestatarilor partidului ȘOR din centrul capitalei. Printr-un comunicat de presă, oamenii legii au informat că ar fi fost constatate multiple provocări în cadrul protestului și că organizatorii ar fi încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre organizatorii protestului, Primăria municipiului Chișinău și Poliție.

Astfel, oamenii legii au înlăturat corturile protestatarilor partidului ȘOR, atât de pe bulevardul Ștefan cel Mare, cât și din scuarul Parlamentului.

Acțiunile polițiștilor au fost condamnate de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) care acuză autoritățile centrale, inclusiv pe Președintele Maia Sandu, pentru faptul că ar încălca dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta.

Potrivit PSRM, este o crimă să utilizezi forța împotriva oamenilor simpli.

„În pofida oricăror opinii subiective, dreptul cetățenilor de a protesta, de a-și exprima poziția în cadrul unor acțiuni legale este de neclintit. În cazul nerespectării de către protestatari a normelor legale, decizia finală aparține instanței și nu unui polițist înarmat cu un baston. Nimeni nu este în drept să înlocuiască instanța și să fie mai presus de lege. Considerăm că în spatele acțiunilor ilegale și grosolane ale poliției se află indicațiile Maiei Sandu, care deja a uitat cum la 31 August 2018, poliția a utilizat forța în raport cu ea și colegii săi. Totodată, președintele a uitat de propriile declarații și promisiuni. Solicitările lui Sandu de a înăspri Legea cu privire la întruniri și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale nu sunt altceva decât un demers antidemocratic, care transformă țara într-o dictatură și o luptă cu cei care gândesc altfel. Socialiștii condamnă declarațiile și acțiunile președintelui și fac apel la misiunile diplomatice, organizațiile internaționale, Consiliul Europei să dea dovadă de principialitate și să o cheme pe Maia Sandu la răspundere. La fel vor proceda și cetățenii Republicii Moldova.”, se mai arată în comunicatul PSRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata