PSRM, după ce Stadionul Republican a trecut în posesia SUA: „Actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA Dereck Hogan pentru susținerea Partidului „Acțiune și Solidaritate”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea față de hotărârea Curții Constituționale prin care terenul fostului Stadion Republican va ajunge în proprietatea Ambasadei SUA la Chișinău. Într-o declarație de presă, PSRM subliniază că această decizie a Curții Constituționale „este un act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidentali.”

„Partidul Socialiștilor consideră că actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA Dereck Hogan pentru susținerea Partidului „Acțiune și Solidaritate” în timpul alegerilor parlamentare. Această decizie a Curții Constituționale este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidentali.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va continua să lupte pentru ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea poporului Republicii Moldova. Pe teritoriul său trebuie să fie construit un nou complex sportiv sau alt obiect de importanță socială în interesul Chișinăului și al locuitorilor săi.

Facem apel la toți susținătorii noștri, precum și la toți cetățenii Republicii Moldova, pentru care transferul Stadionului Republican la Ambasada SUA este inacceptabil, să fie pregătiți pentru un protest la nivel național împotriva acestei încălcări grave a suveranității Republicii a Moldovei și demnitatea națională a cetățenilor săi”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata