Puncte cu apă potabilă în sectoarele capitalei, pentru zilele caniculare

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi ridicate, în zonele aglomerate din sectoarele orașului, continuă să fie distribuită apă rece. Astfel, pe mai multe adrese din capitală sunt disponibile dozatoare cu apă, unde cetățenii au posibilitatea să se hidrateze.

Punctele cu dozatoare de apă sunt disponibile la următoarele adrese:

Sectorul Rîşcani:

– Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Memorie Veșnică”;

– Strada Pietonală „Eugen Doga”;

– Str. Socoleni 7 colț cu str. Ceucari.

Sectorul Botanica:

– Bd. Dacia 21/1 (McDonald’s);

– Aeroportul Internațional Chișinău.

Sectorul Buiucani:

– Str. Ion Creangă, 74;

– Parcul „Dendrariu”, str. Ion Creangă 1.

Sectorul Ciocana:

– Bd. Mircea cel Bătrân 2, pe alee;

– Ginta Latină 17, adiacentul Pieței Agroalimentare;

Sectorul Centru:

– Bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, colț cu str. Tighina;

– Bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, colț cu str. Armenească.

E de menționat că, punctele cu apă potabilă continuă să fie amplasate în sectoarele capitalei, conform Deciziei nr. 2 din 13 iulie 2023 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău, care prevede acțiuni pentru evitarea și minimalizarea impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătății populației în perioada de vară a anului 2023 (15 iulie – 09 septembrie).

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă pe teritoriul țării. Avertizarea intră în vigoare de astăzi, 15 august și va fi valabilă până pe data de 21 august.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii despre riscurile caniculei, în contextul în care meteorologii au prognozat maxime de +36 grade Celsius pe parcursul săptămânii curente. Specialiștii avertizează despre riscul izbucnirii incendiilor, precum și atenționează oamenii să respecte regulile de siguranță și comportament în timpul scăldatului și să evite expunerea îndelungată la soare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata