Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care simplifică dobândirea cetățeniei pentru cei născuți în URSS

Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care simplifică dobândirea cetăţeniei. Proiectul de lege prevede o reducere a numărului de cerințe pentru mai mult de 20 de categorii de persoane, în primul rând cetățeni ai fostei Uniuni Sovietice. Președintele Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege federală „Cu privire la cetățenia Federației Ruse”.

Documentul propune extinderea competențelor președintelui pentru a determina categoriile de persoane care au dreptul la dobândirea simplificată a cetățeniei ruse.

„Președintele Federației Ruse poate stabili categoriile acestor persoane nu numai în scopuri umanitare, ci și în orice alte scopuri”, notează proiectul.

Proiectul prevede reducerea numărului de cerințe pentru obținerea cetățeniei pentru mai mult de 20 de categorii de persoane. Este vorba despre:

– cetățenii fostei URSS și copiii acestora;

– participanți la programul de stat de promovare a reinstalării voluntare a compatrioților care locuiesc în străinătate în Rusia;

– persoane ale căror rude apropiate locuiesc în Rusia și sunt cetățenii acesteia;

– persoane ale căror rude în linie ascendentă dreaptă au locuit permanent pe teritoriul Imperiului Rus sau al URSS (în cadrul graniței de stat a Rusiei moderne) și alte categorii de solicitanți ai cetățeniei ruse.

Investitorii nu vor fi eligibili pentru obținerea simplificată a cetățeniei.

De la începutul anului, aproape 670 de mii de străini au primit cetățenia rusă.

Valentina Kazakova, șefa Direcției principale pentru probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, a declarat că cererea pentru obținerea cetățeniei ruse este în creștere. Potrivit acesteia, o parte semnificativă dintre cei care doresc să obțină cetățenia rusă sunt cetățeni din Ucraina, Belarus, Moldova și Kazahstan.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata