Putin a promis că va extinde obiectivele „operațiunii militare”, dacă Occidentul va furniza Kievului arme cu rază mai lungă de acțiune

Vladimir Zelenski a vizitat Zaporojie, aceasta fiind a doua călătorie oficială a președintelui Ucrainei de la începutul războiului, după ce a vizitat anterior regiunea Harkov. După cum s-a raportat, șeful statului s-a întâlnit cu evacuații de la Mariupol și a făcut cunoștință și cu situația din prima linie a armatei ucrainene. O parte semnificativă a regiunii Zaporojie se află sub controlul armatei ruse.

În același timp, capita Kiev a fost bombardată pentru prima dată în câteva săptămâni. Vitali Klitschko a anunțat mai multe explozii la infrastructura din partea de est a orașului – în cartierele Nipru și Darnytsky. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul aerian a distrus tancuri T-72 și alte vehicule blindate situate în clădirile întreprinderii de reparații auto, care au sosit în Ucraina din Europa de Est.

Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a promis că va extinde obiectivele „operațiunii militare”, dacă Occidentul va furniza Kievului arme cu rază mai lungă de acțiune. În ciuda avertismentului, Marea Britanie spune că va trimite artilerie de rachete mai modernă în Ucraina. Între timp, armata rusă își continuă ofensiva în Donbass, unul dintre atacurile sale aeriene lovind orașul Druzhkovka din regiunea Donețk, ucigând cel puțin o persoană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata