Putin acuză Occidentul că a provocat o criză globală

Alte sancțiuni anti-ruse vor provoca o criză globală și vor duce la consecințe insolubile pentru cele mai sărace țări din lume și pentru țările Uniunii Europene. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire pe probleme economice. Vina pentru consecințele măsurilor restrictive împotriva Rusiei, Putin a pus-o pe seama Occidentului.

(Vladimir Putin, președintele Federației Ruse)

„Subliniez că vina pentru acest lucru este în întregime a elitelor țărilor occidentale, care sunt gata să sacrifice restul lumii pentru a-și menține dominația globală”.

Potrivit lui Putin, autorii sancțiunilor, conduși de ambiții politice umflate și rusofobie, au mai multe șanse să dăuneze propriilor interese naționale și bunăstării cetățenilor lor. Rusia, susține Putin, face față sancțiunilor.

(Vladimir Putin, președintele Federației Ruse)

„Se așteaptă o recoltă bună anul acesta. Recolta de cereale poate ajunge la 130 de milioane de tone, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu. Dacă se întâmplă acest lucru și ne vom baza pe asta, atunci acesta va deveni un record în întreaga istorie a Rusiei”.

Între timp, Uniunea Europeană și Japonia au demonstrat unitatea de poziții în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei. UE și Japonia intenționează să continue să exercite presiuni de sancțiuni asupra Rusiei. În cadrul unei conferințe de presă care a urmat summitului, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile ruso-chineze.

(președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen)

„Vreau să vorbesc despre Rusia, care astăzi reprezintă cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale cu războiul său barbar împotriva Ucrainei, legăturile ei tulburătoare cu China și apelul său pentru noi relații internaționale imprevizibile”.

Japonia și UE au spus că vor consolida cooperarea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata