Putin: „Conflictul ruso-ucrainean este rezultatul proiectului „anti-rus”, inventat de Occident”

Conflictul ruso-ucrainean este rezultatul proiectului „anti-rus” inventat de Occident. Acest lucru a fost declarat de președintele Vladimir Putin, discutând cu jurnaliștii prevederile articolului său anterior „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”.

Potrivit liderului rus, Ucraina a devenit un ostatic al voinței geopolitice a altcuiva, ceea ce nu coincide cu voința unei mari părți a societății ucrainene.

„În Ucraina, mulți, milioane de oameni doresc să restabilească relațiile cu Rusia. Sunt sigur că există milioane de oameni. Și există forțe politice care susțin această normalizare, dar se pare că nu li se oferă nicio șansă de a-și realiza planurile politice. Ei sunt îndepărtați de pe scena politică într-un mod nesistematic, ilegal. ”

Președintele a spus că consideră că rușii și ucrainenii sunt un singur popor, iar evenimentele tragice din 2014 sunt rezultatul unei încercări de divizare a acestei unități.

În urmă cu șapte ani, a izbucnit un conflict pe teritoriul Donbass, care a devenit cel mai mare din istoria post-sovietică a Ucrainei. Un total de 14 mii de oameni au murit. Părțile implicate au evaluat-o în diferite moduri – ca o confruntare între Moscova și Kiev, ca un război civil între ucraineni … Pentru președintele Putin, ceea ce s-a întâmplat a fost rezultatul intervenției directe a Occidentului în afacerile interne ale Ucrainei.

Articolul liderului rus a fost publicat în două limbi, rusă și ucraineană. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a promis că ova studia mai profund și a pus sub semnul întrebării teza fraternității: în opinia sa, relațiile dintre Rusia și Ucraina seamănă cu povestea biblică a lui Cain și Abel.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata