Putin continuă să insiste: „Rezultatul va fi atins – nu există nicio îndoială”

Potrivit rapoartelor oficiale, trupele ruse, sprijinite de tancuri și artilerie, desfășoară „operațiuni de asalt” la uzina Azovstal din Mariupol. Autoritățile ucrainene spun că se așteptau la o ofensivă după evacuarea civililor din fabrică.

În timp ce paradele au fost organizate în Rusia în onoarea Zilei Victoriei, luptele grele nu s-au oprit în estul Ucrainei. Au fost efectuate aproximativ 200 de lovituri cu rachete și artilerie, în principal în Donbass, care este acum vizat de puterea militară a Kremlinului.

Kramatorsk – unul dintre orașele din regiunea Donețk se află pe calea ofensivei trupelor ruse și este în permanență sub focuri de armă.

În timpul unei întâlniri cu tatăl defunctului comandant al detașamentului Sparta, Vladimir Putin a promis că „toate planurile vor fi implementate și realizate”.

(Vladimir Putin, președintele Federației Ruse)

„Nu era altă alegere. Băieții se luptă cu curaj, eroic, profesional. Toate planurile sunt în curs de implementare. Rezultatul va fi atins – nu există nicio îndoială”

Ca urmare a bombardamentelor rusești, tot mai mulți răniți sunt internați în spitalele din Ucraina. Situația din labirinturile subterane ale fabricii Azovstal este critică – soldații infirmi din Azov mor fără a primi îngrijiri medicale.

Rusia are aproximativ 97 de batalioane de grupe tactice în Ucraina. Cu toate acestea, observatorii notează că trupele ruse au avansat încet în ultimele zile. Deși, din cauza bombardamentelor aeriene și de artilerie necontenite, devine din ce în ce mai greu de obținut o imagine completă a confruntării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata