Putin: „Nu vrem să ardem poduri, dar dacă cineva vrea, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi rapid”

Președintele rus Vladimir Putin, comentând situația cu țările care „agresează” Rusia, a comparat-o cu Sherkhan, în jurul căruia se învârte tutunul. El a făcut o astfel de declarație astăzi, în timpul anunțării unui mesaj către Adunarea Federală de la Moscova.

„Vrem să avem relații bune cu toți participanții la comunicarea internațională. Dar se agață de Rusia ici și colo. Și la fel ca (Rudyard) Kipling, tot felul de mici tutunuri se învârt în jurul lui Sher Khan și urlă. Nu vrem să ardem poduri, dar dacă cineva vrea, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi rapid, asimetric și dur ”, a spus Putin.

Putin a adăugat că Rusia va găsi întotdeauna o modalitate de a-și apăra poziția dacă „cineva folosește un ton arogant și egoist”.

Anterior, pe 11 martie, Putin a spus că introducerea restricțiilor motivate politic de către Occident împotriva Rusiei se datorează însăși existenței țării. Șeful statului consideră că un rezultat mult mai important al sancțiunilor a fost crearea condițiilor concurențiale pentru desfășurarea afacerilor în cadrul Federației Ruse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata