Putin: „Operațiunea militară specială din Ucraina decurge conform planului, iar obiectivele sale „absolut de înțeles și nobile” vor fi atinse”

Operațiunea militară specială din Ucraina decurge conform planului, iar obiectivele sale „absolut de înțeles și nobile” vor fi atinse, iar economia rusă face față sancțiunilor occidentale.

Vladimir Putin a spus acest lucru și multe altele în timpul vizitei sale la cosmodromul Vostochny, împreună cu președintele belarus Alexandr Lukașenko.

(Vladimir Putin, președintele Federației Ruse)

„Acel „blitzkrieg” pe care au contat răufăcătorii noștri, desigur, nu a avut loc, acest lucru este evident. Sistemul nostru financiar și industria lucrează ritmic”

Pentru prima dată, Putin a vorbit despre situația din Bucha, denumind tot ce a văzut acolo ca fiind un fals, „la fel ca în Siria”.

(Vladimir Putin, președintele Federației Ruse)

„Când au organizat provocări în Siria, când au descris folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era un fals. Același fals și în Bucha”.

Lukașenko, la rândul său, consideră ceea ce s-a întâmplat în Bucha a fi o operațiune specială britanică.

(Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului)

„Astăzi am discutat despre operațiunea lor specială, operațiunea psihologică specială care a fost efectuată de britanici. „Dacă aveți nevoie de adrese, parole, prezențe, numere de mașini, ștampile pe care ați ajuns în Bucha, FSB-ul Rusiei vă poate furniza aceste materiale”.

După descoperirea unor civili morți în teritoriile eliberate de trupele ruse, țările occidentale au acuzat Rusia de crime de război, ale căror dovezi urmează să fie prezentate la Curtea Penală Internațională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata