Putin promite mai mult gaz și dă vina pe Europa

Rusia ar putea crește exporturile de gaze către Europa pentru a ajuta la rezolvarea crizei energetice. Această declarație a fost făcută de președintele Vladimir Putin la un forum de la Moscova. El a dat vina pe țările europene pentru creșterea semnificativă a prețurilor la combustibil în ultimele săptămâni.

 (Vladimir Putin, președintele Rusiei)

„Creștem aprovizionarea către Europa … Dacă ni se cere mai mult, suntem gata să creștem mai mult, creștem cu cât ne cer partenerii noștri. Nu există un singur refuz”.

Putin conectează criza energetică cu reticența țărilor UE de a încheia contracte pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze. Acesta este modul în care Moscova răspunde acuzațiilor de a crea în mod artificial un deficit pe piață, pe fondul unei anchete inițiate de un grup de europarlamentari.

În urmă cu o săptămână, prețul gazelor în Europa a atins niveluri record – s-au dat mai mult de 1.900 de dolari la Londra pentru 1.000 de metri cubi de combustibil, ceea ce este de opt ori mai mare decât la începutul anului. În paralel, prețurile la electricitate au atins niveluri record.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata