Raionul Basarabeasca este de astăzi sub Cod Roșu de alertă epidemiologică, după ce în ultimele 14 zile, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut considerabil

Raionul Basarabeasca este de astăzi sub Cod Roșu de alertă epidemiologică, după ce în ultimele 14 zile, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut considerabil, ajungând la 173 de cazuri la 100 de mii de persoane, cu tendință de agravare.

O decizie în acest sens a fost emisă de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, care a emis și un set de măsuri, iar Inspectoratul de Poliție va intensifica monitorizarea și controlul respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

De menționat că doar o singură localitate din raionul Basarabeasca rămâne sub cod verde – satul Iserlia, iar satul Carabetovca – sub cod portocaliu.

În ultimele două săptămâni, a fost instituit cod roșu de alertă în 22 de teritorii administrative, informează Ministerul Sănătății. Printre localitățile în care se atestă o creștere semnificativă a numărului de cazuri se număra raioanele Edineț, Leova, Cahul, Soroca și Cimișlia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata