Raport BNS: Femeile predomină în rândul populației din Moldova

În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, Biroul Național de Statistică (BNS) a prezentat portretul statistic al femeilor și bărbaților în Moldova, în baza datelor disponibile. Astfel, potrivit sursei citate, femeile predomină în rândul populației cu reședință obișnuită, 52,3% femei și 47,7% bărbați.

Acest raport diferă însă în funcție de grupa de vârstă, pentru că bărbații predomină în grupele de vârstă 0 – 14 ani și 15 – 34 de ani. Raportul pe sexe este diferit în cazul populației în vârstă de 35 – 64 de ani și 65 de ani și peste.

În zonele urbane și rurale, corelația dintre sexe este, de asemenea, în favoarea femeilor.

Legat de speranța de viață, femeile trăiesc, în medie, cu 7,8 ani mai mult decât bărbații, având, totodată, și un nivel de instruire mai înalt, ele optând mai mult pentru învățământul superior. Cu toate acestea, rata de ocupare în rândul femeilor este mai mică decât cea a bărbaților, câștigând, în medie, cu 14% mai puțin.

Cel mai îngrijorător este însă faptul că, femeile, comparativ cu bărbații, sunt mai des victime ale violenței în familiei, se mai arată în datele BNS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata