Reacția lui Cavcaliuc, după anunțul procurorilor: „Eu nu mă tem”

Fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție, după ce Procuratura Generală a dispus reluarea procesului penal în privința acestuia. Liderul Partidului Acasă Construim Europa a calificat aceste dosare drept fabricate la „comanda politică”. Mai mult, acesta spune că nu se teme și nu intenționează să părăsească R. Moldova, scrie Agora.md.

„Justiția în R. Moldova se face în continuare la televizor. Am aflat despre faptul că aș fi bănuit pe anumite procese sau cauze penale din presă și asta este regretabil. Calific această acțiune ca o comandă politcă. Știu de la cine și în ce circumstanță este făcută această comandă politică. Vreau să le spun că eu nu mă tem. Nu am de gând să plec din țară și îmi voi demonstra nevinovăția. (…) După ce am declarat că voi închide 30 de deputați și miniștri odată ce PACE ajunge la guvernare, asta i-a speriat pe foarte mulți. (…) Mă adresez instituțiilor internaționale, către ambasadele acreditate în Moldova, în special către ambasadori cu care am reușit să mă întâlnesc. Vă rog să faceți presiuni pentru respectarea drepturilor și libertății omului”, a spus Cavcaliuc.

Reamintim că, Procuratura Generală a anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale, emise anterior de Procuratura Anticorupție în privința fostului șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc și a dispus reluarea procesului penal, iar în două cazuri – începerea în privința acestuia a două dosare penale pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata