Reacția lui Spînu la informațiile publicate de Șor: „Veniți acasă, măi copii!”

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ar fi multimilionar și și-ar ascunde banii în conturi off-shore. Astfel, pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui și ale firmelor sale ar fi, în total, 43 de milioane de euro și dolari. Cel puțin asta arată un document publicat de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentului care a apărut în spațiul public, Andrei Spînu ar avea 14 conturi bancare. Nouă dintre acestea au fost deschise în băncile comerciale din Republica Moldova, câte un cont la o instituție financiară din Cipru și alta din Marea Britanie. Totodată, trei conturi bancare ar fi fost deschise în OCBC Bank UK/Hong Kong.

În același timp, potrivit lui Șor, viceprim-ministrul Spînu ar avea patru conturi off-shore, sucursala principală fiind OCBC WING HANG Bank Hong Kong, cu sediul central în Hong Kong.

Astfel, pe două conturi off-shore, deschise pe numele lui Spînu, ar fi 7,5 milioane de dolari și, respectiv, 6,5 milioane de euro. Alte două conturi sunt pe numele a două companii – Focus Marketing LLC și Moresense Partners LLC, pe care se află, în total, aproximativ 29 de milioane de dolari. Toate conturile au fost deschise în 2015.

Acum câteva zile, liderul Partidului „ȘOR” a mai dezvăluit că Andrei Spînu, ar avea, pe contul unei bănci din străinătate, cinci milioane de lei, echivalentul a un sfert de milion de euro. Potrivit lui Șor, această sumă nu se regăsește în declarația de avere a demnitarului de stat și i-a recomandat acestuia să anunțe singur instituțiile de drept despre acest lucru.

Sursa: Ilan Șor

La scurt timp după publicarea informațiilor, Andrei Spînu a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, unde nu a confirmat, dar nici nu a negat informația despre cele 43 de milioane de dolari pe care i-ar deține în diverse conturi bancare.

„Urmăresc cum în ultima perioadă, frăția penalilor aruncă minciuni despre mine în spațiu public. Am un singur mesaj pentru ei:

Veniți acasă! Veniți acasă!
Veniți acasă, măi copii!”, a scris Andrei Spînu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata