Reacția ministrului de Externe, Nicu Popescu, după declarațiile lui Stoianoglo, cele care-l vizează pe Peter Michalko

După conferința de presă organizată de procurorul general Alexandr Stoianoglo, în care aduce acuzații diplomatului Michalko, Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj pe pagina sa de facebook.

„În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale actualului Procuror General și implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi.

Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Condamn categoric această atitudine, fiind bine cunoscut faptul că reforma justiției și stârpirea corupției face parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata