Reacția PAS, după ce Procuratura Anticorupție ar fi pornit o investigație pe marginea finanțării partidului: „Mereu am respectat legea”

Partidul Acțiune și Solidaritate este partidul care mereu a respectat legea și care a reușit să câștige ultimele alegeri datorită oamenilor onești. Astfel a comentat formațiunea, sesizarea depusă de un procuror de la Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, care a solicitat informații despre finanțarea campaniei electorale a Partidului Acțiune și Solidaritate din 2021, susținând că sute de donatori din diasporă nu au putut fi verificați cu privire la veniturile declarate la autoritățile fiscale din țară.

Într-un comunicat emis de PAS, partidul a confirmat că a primit susținere din partea diasporei în timpul campaniei electorale și le-a mulțumit pentru contribuțiile lor. De asemenea, PAS a menționat că este un partid transparent și că toate rapoartele sale financiare cu toate detaliile sunt disponibile pe site-ul oficial al partidului – unpaspentru.md.

„Suntem partidul cu peste 11 mii de membri care plătesc cotizații și a înregistrat primul sistem online de donații. Am reușit să ajungem din poartă în poartă cu materiale informative datorită donațiilor a mii de cetățeni, inclusiv din diasporă. Cu referire la demersul unui procuror de la Procuratura Anticorupției, informăm că în timpul campaniei electorale din 2021, am avut sute de donatori din diasporă care nu au cum să aibă venituri declarate la autoritățile fiscale din țară. Lucru care poate fi verificat foarte ușor. Pe această cale, mulțumim încă o dată oamenilor din diasporă pentru contribuțiile lor în campanie care au ajutat să aducem schimbarea în țară.

PAS a fost și este transparent și foarte atent în tot ce ține de finanțarea partidului. Noi am luptat și vom lupta mereu pentru corectitudine și transparență în finanțarea formațiunilor politice și nu vom accepta niciodată să fim puși în aceeași oală cu partidele hoților și a criminalilor. Pe site-ul oficial al partidului – unpaspentru.md, puteți găsi toate rapoartele noastre financiare cu toate detaliile”, a mai comunicat PAS.

Unele surse media au scris astăzi că Procuratura Anticorupție, prin demersul procurorului Mihail Ivanov, ar fi solicitat Comisiei Electorale Centrale să verifice rapoartele financiare a mai multor partide politice (PAS, Partidul ȘOR, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata